28 Νοε 2013

12 Years a Slave (2013)

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το 12 years a slave έχει να κάνει με τη ζωή ενός έγχρωμου ανθρώπου από την Νέα Υόρκη o οποίος απαγάγεται και πωλείται ως σκλάβος. Το αφεντικό του είναι πάρα πολύ αυστηρό και δεν τον φέρεται καλά καταπατώντας ακόμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα αφού δε μπορέι να ζεί με ελέυθερη βούληση και τιμιότητα.

25 Οκτ 2013

Mystic River (2003)



Η ταινία έχει να κάνει με τις ζωές τριών φίλων τον Σον, τον Ντέιβ και τον Τζίμι οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ζωές και βρίσκονται σπάνια λόγω των υποχρεώσεων της καθημερινότητας. Μετά από 25 χρόνια συναντιούνται λόγω της δολοφονίας της κόρης του Τζίμι (Sean Pen) o οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει τον δολοφόνο της κόρης του, ζητώντας τη βοήθεια του Σον που είναι αστυνομικός.

11 Σεπ 2013

In The Name of The Father (1993)


H ταινία έχει να κάνει με την ιστορία τεσσάρων ατόμων που καταδικάστηκαν άδικα για τις βομβιστικές επιθέσεις του ΙΡΑ στις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερεις Βρετανοί στρατιώτες και ένας πολίτης. Ένας από αυτούς που μπήκαν φυλακή ο Τζέρι Κόνλον που τον υποδύεται ο Daniel Day Lewis έχει προβλήματα με τον νόμο και το άτομο που τον στέκεται σε αύτες τις δύσκολες στιγμές είναι ο πατέρας του. Αυτός βρέθηκε τυχαία στο σημείο που έγινε το μοιραίο γεγονός και οι αστυνομικοί συνέλλαβαν αυτόν και την οικογένεια. Στη φυλακή αυτός και ο πατέρας του περνάνε μια πολύ σκληρή δοκιμασία από την οποία κορυφώνεται η σχέση πατέρα και γιού που σε κάνει σε κάποια διαστήματα να συγκινηθείς πολύ. Η δικηγόρος που έχει αναλλάβει την υπόθεση προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να πετύχει την αποφυλάκιση του.

6 Ιουλ 2013

La vita è bella (1997)


Ο Γκουίντο είναι ένας Ιταλός εβραϊκής καταγωγής ο οποίος πιάνει δουλειά στο ξενοδοχείο του θείου του. Διακρίνεται από οξυδέρκεια, ευφυία και χιούμορ και δε διστάζει να το δείξει και σε κοπέλες της αριστοκρατικής τάξης όπως η Ντόρα. Ο οικογενεικός περίγυρος της Ντόρας δε θέλει η κόρη τους να παντρευτεί κάποιον που θεωρείται κατώτερης τάξης αλλά την καρδιά της την έχει κλέψει ο Γκουίντο. Αυτός ο οποίος με το χιούμορ του, τις έξυπνες ιδέες του και την όρεξη για ζωή κατάφερε να κερδίσει την Ντόρα όντας ο πραγματικός του εαυτός. Μετά από κάποια χρόνια ένα μικρό γιο που έχει ως επακόλουθο να καλυτερεύσουν οι σχέσεις της Ντόρας και της μητέρας της.

23 Ιουν 2013

The Help (2011)

Στη κωμόπολη Τζάκσον του Μισισιπή της Αμερικής, η οποία είναι μια κλειστή κοινωνία παρατηρούμε έντονα τον ρατσισμό που βιώνουν οι έγχρωμες υπηρέτριες που δουλεύουν στα σπίτια των εύπορων οικογενειών. Αυτές που έχουν αναλάβει όλες τις δουλειές του σπιτιού και αντιμετωπίζονται μειονεκτικά έχουν επίσης και την προσωπική ευθύνη να μεγαλώσουν και τα παιδιά των αφεντικών τους όντας δικά τους. Έτσι δημιουργείται μια πολύ στενή σχέση αγάπης  μεταξύ τους και τα παιδιά αυτά τους αντιλαμβάνονται σαν τους πραγματικούς τους γονείς.

16 Μαΐ 2013

Intouchables (2011)


Ο Philipp (Franzcois Luzet) είναι ένας εκατομμυριούχος παραπληγικός ο οποίος έχει χάσει το νόημα για ζωή. Είναι διαρκώς άκεφος, χωρίς να έχει όρεξη για τίποτα ώσπου γνωρίζει τον Driss (Omar Sy). Αυτός είναι ένας μικροαπατεώνας ο οποίος έχει μόλις βγεί απο την φυλακή και προσπαθεί να ξαναβρεί τον σωστό δρόμο. Με που τον προσλαμβάνει ο Philipp για την προσωπική του φροντίδα δημιουργείται μια πολύ στενή σχέση μεταξύ τους και η ζωή του Philipp αποκτά ξανά νόημα. Προσπαθεί με το χαμόγελο και με καλή διάθεση να ξεχαστεί από το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί.

13 Μαΐ 2013

Amores Perros (2000)

Η ταινία διαδραματίζεται στην πόλη του Μεξικού και έχει να κάνει με τρεις ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων οι οποίες όμως συνδέονται μεταξύ τους. Κοινό χαρακτηρηστικό είναι  οτι όλοι αυτοί οι καθημερινοί άνθρωποι προσπαθούν να αντιπετωπίσουν την απώλεια και την ταπείνωση, την θλίψη και τα παιχνίδια της ζωής όλα εις το όνομα της αγάπης.

11 Φεβ 2013

City of God (2002)


Βλέπωντας πως η ταινία έχει 8.7 στο imdb και παρατηρώντας πως επρόκειτο για ταινία με συμμορίες, ναρκωτικά και επιβίωση μέσα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες, μόνο με τη θέληση και την ανθρώπινη δύναμη με κίνησε το ενδιαφέρον να την δω.

9 Φεβ 2013

Barfi! (2012)


Όταν ακούς Ινδική ταινία.. χμμμ… Το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλο είναι το Bollywood και εικόνες από ένα μάτσο χαμογελαστούς τσικουλατέ ανθρωπάκους να χορεύουν πλάι σε γυναίκες με την χαρακτηριστική «ελιά» στο μέτωπο, κουνώντας παράλληλα τα χέρια πάνω από το κεφάλι...

12 Ιαν 2013

Silver Linings Playbook (2012)


Ο Πατ Σολιτάνο έχει χάσει τα πάντα. Το σπίτι του, τη δουλειά του και τη σύζυγό του.

Russell Crowe


Με αφορμή μία συζήτηση με έναν αναγνώστη στο ποστ για το Body of Lies σκέφτηκα να κάνω ένα mini-αφιέρωμα σε έναν από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς, τον Russell Crowe.

American Beauty (1999)



  Η ταινία μας παρουσιάζει μια φαινομενικά τυπική τριμελή αμερικανική οικογένεια,η οποία έχει πραγματοποιήσει το «Αμερικανικό Όνειρο» καθώς έχει τα πάντα. Ένα όμορφο σπίτι στα προάστια,μια πετυχημένη μεσίτη σύζυγο,έναν σύζυγο με μια σταθερή δουλειά,μια κόρη στην εφηβεία και φυσικά το προφίλ της αγαπημένης και ευτυχισμένης οικογένειας. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

10 Ιαν 2013

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)



Μία από τις καλύτερες ταινίες που παίζει ο Jack Nicholson. Μπορεί να είναι από το μακρινό 1975 αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ταινίες του σήμερα. Φοβερή ερμηνεία στον ρόλο του τρελού, ο οποίος παράλληλα προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί στο τρελοκομείο, τονίζοντας πως η φιλία, το θάρρος και η ελπίδα είναι απο τα σημαντικότερα πράγματα. Ότι άλλο και να πεις για αυτήν την ταινία είναι λίγο. ΑΠΛΑ ΘΗΣΑΥΡΟΣ !!


http://www.imdb.com/title/tt0073486/

Link για Download : http://thepiratebay.se/torrent/4020256/One_Flew_over_The_cuckoos_nest_KLAXXON_DVDRIP

Oscar 2013 : The nominations


Ανακοινώθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για τα  Oscar.
http://www.imdb.com/oscars/nominations/

Δυστυχώς οι περισσότερες ταινίες δεν εχουν προβληθεί ακόμα στην Ελλάδα, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη.
Η μόνη ταινία που έχω δει από τις υποψηφιότητες είναι το "Life of Pi", η οποία πραγματικά πρόκειται για εξαιρετική παραγωγή, που σου περνάει πολλά μυνήματα και έχει υπέροχες εικόνες που σου μένουν στο μυαλό.
Δίκαια είναι υποψήφια !

https://www.youtube.com/watch?v=myWdFRXSF64

8 Ιαν 2013

Body of Lies (2008)


Βλέποντας για σκηνοθέτη τον Ridley Scott και στο casting δύο πραγματικούς θρύλους, Leonardo DiCaprio και Russel Crow, πίστευα πραγματικά ότι παρά την βαθμολογία του IMDb (7,1/10) θα δω μία πολύ καλή ταινία, που την είχα εντοπίσει εδώ και καιρό. Η αλήθεια είναι ότι δεν απογοητεύτηκα αλλά ούτε ξετρελάθηκα. Είναι μία από αυτές τις ταινίες που είναι ευχάριστες να τις βλέπεις, αλλά δεν ξεχωρίζουν σε κάτι και χάνονται στην μετριότητα του χαώδη κινηματογράφου. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάτι που να ξεχώρισε ή να μου κέντρισε το ενδιάφερον σε αυτήν την ταινία. Οι ερμηνείες δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά για να σε αγγίξει μία ερμηνεία ένος ηθοποιού, πρέπει να του δωθεί και το κατάλληλο σενάριο, οπότε δεν πιστεύω πως θα μπορούσαν να παίξουν καλύτερα οι ηθοποιοί. Ωστόσο, αυτό που διαφέρει στο Body of Lies, είναι ότι για το casting και το budget του, έπεσε απογοητευτικά έξω από τα αναμενόμενα ! Να μου πεις είναι η πρώτη ή η τελευταία ταινία που πέφτει έξω ?!

6/10

Body of Lies (2008) on IMDb

5 Ιαν 2013

The Shawshank Redemption (1994)



Epic σκηνή από την ταινιάρα The Shawshank Redemption
"Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies..."

http://www.youtube.com/watch?v=JWJyI9OybWk

Link για Download

DvdRip : http://thepiratebay.se/torrent/5176429/The_Shawshank_Redemption_%5B1994%5D_dvd_rip_nlx

BluRay : http://thepiratebay.se/torrent/7831495/The_Shawshank_Redemption_1994_720p_Bluray_DTS_SilverTorrentHD

Λίγα λόγια για τους Ταινιολάγνους



Καλωσήρθατε στο blog μας τους Ταινιολάγνους !!

Η ιδέα για αυτό το blog ήρθε λόγω της τρέλας που έχουμε με τις ταινίες και την πεποίθηση ότι πολύς κόσμος μοιράζεται αυτήν την τρέλα !
Ο σκοπός μας είναι να μοιραστούμε τις απόψεις μας για όλες τις ταινίες που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και περαιτέρω να προτείνουμε ταινίες στους αναγνώστες. Αυτό θα γίνετε είτε μέσω κριτικής σε μία ολόκληρη ταινία, είτε με σχολιασμό σε κάποιες συγκεκριμένες σκηνές που μας ερέθισαν ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούμε να σκεφτούμε. Κοινός παρανομαστής όλων είναι η ΤΑΙΝΙΑ.

Θέλουμε να υπάρχει διάλογος με τους αναγνώστες και οποιαδήποτε διαφωνία με αυτα που γράφουμε είναι δεκτή, εφόσον εκφράζεται με κόσμιο τρόπο. Τα σχόλια θα είναι ανοιχτά για όλους τους αναγνώστες και θέλουμε να ακούμε την γνώμη σας για όσα γράφουμε.

Το team αποτελείται από 3 άτομα προς το παρών και να τονίσουμε ότι δεν είμαστε ούτε είδικοι στην κριτική, ούτε ασχολούμαστε με τον χώρο τον ταινιών, απλά είναι κάτι που μας εξιτάρει και θέλουμε να μοιραστούμε τις απόψεις μας. Είμαστε στην αρχή ακόμα και το blog είναι άδειο, αλλά μέρα με την μέρα θα εξελίσεται με καινούργια άρθρα και στήλες !
Όπως προμηνύει και ο τίτλος δεν πρόκειται για μία απλή σελίδα με κριτικές ταινιών. Καθώς εξελίσεται το blog θα καταλάβετε τι εννοούμε !

Είναι η πρώτη φορά που γράφουμε σε ένα blog, οπότε δεν έχουμε άλλες εμπειρίες απο παρόμοιες καταστάσεις. Ελπίζουμε η σελίδα μας να αρέσει στους αναγνώστες και να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από ένα απλό blog.