13 Μαΐ 2013

Amores Perros (2000)

Η ταινία διαδραματίζεται στην πόλη του Μεξικού και έχει να κάνει με τρεις ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων οι οποίες όμως συνδέονται μεταξύ τους. Κοινό χαρακτηρηστικό είναι  οτι όλοι αυτοί οι καθημερινοί άνθρωποι προσπαθούν να αντιπετωπίσουν την απώλεια και την ταπείνωση, την θλίψη και τα παιχνίδια της ζωής όλα εις το όνομα της αγάπης.

 Η πρώτη ιστορία έχει να κάνει με ένα νεαρό παιδί τον octavio ο οποίος έχει ως όνειρο να φύγει από την χώρα μαζί με την κουνιάδα του και αποκτά χρήματα ρίχνοντας σε κυνομαχίες το σκύλο του cofi .Μια φορά όμως δημιουργείται παρεξήγηση, αυτός και ο σκύλος του προσπαθούν να ξεφύγουν και γίνεται ενα τρακάρισμα με το αμάξι. Σε αυτό το σημείο έρχεται το πρόσωπο της δεύτερης ιστορίας η valeria η οποία τραυματίζεται σοβαρά και η καριέρα της ως top model σταματάει αδοξα. Αυτη έχει στο πλευρό της έναν παντρεμένο εραστή ο οποιός όμως δε μπορεί να την συμπαρασταθεί αυτές τις δύσκολες ώρες και μόνη της παρηγοριά είναι το μικρό της σκυλάκι. Το τρίτο πρόσωπο είναι ένας άστεγος ζωόφιλος ο el chico ο οποίος ήταν στο σημείο του δυστυχήματος και έχει ως hobby τη δολοφονία επι πληρωμής και το μόνο του μέλημα είναι να ξαναδεί την κόρη του μετά απο χρόνια .

 Αυτό το κινηματογραγικό πόνημα του Alexandro Gonzalez αποδεικνύει ακράδαντα πως η καθημερινότητα και τα όνειρα απλών ανθρώπων είναι πιο σημαντικά από μια χολιγουντιανή κοσμογονική καταστροφή.Ετσι με άγνωστους μέχρι τότε ηθοποιούς ,μικρό budget αλλά με όρεξη για δουλειά κεντρίζει τον θεατή .Δε χρησιμοποιούνται πολλά μουσικά κομμάτια ενώ η συνεχής κίνηση της κάμερας φτιάχνει ένα πρωτότυπο οπτικό αποτέλεσμα .Η αγάπη και ο θάνατος καθώς και η πιστή σχέση των ανθρώπων με τα ζώα τους εμφανίζονται με με διαφορετική προσέγγιση στην ταινία .

Προσωπικά με άρεσε πολύ ,είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που μας πλασάρει η παγκόσμια βιομηχανία,αξίζει...!
8.5/10http://www.youtube.com/watch?v=xvwk-xYZcr0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου