8 Ιαν 2013

Body of Lies (2008)


Βλέποντας για σκηνοθέτη τον Ridley Scott και στο casting δύο πραγματικούς θρύλους, Leonardo DiCaprio και Russel Crow, πίστευα πραγματικά ότι παρά την βαθμολογία του IMDb (7,1/10) θα δω μία πολύ καλή ταινία, που την είχα εντοπίσει εδώ και καιρό. Η αλήθεια είναι ότι δεν απογοητεύτηκα αλλά ούτε ξετρελάθηκα. Είναι μία από αυτές τις ταινίες που είναι ευχάριστες να τις βλέπεις, αλλά δεν ξεχωρίζουν σε κάτι και χάνονται στην μετριότητα του χαώδη κινηματογράφου. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάτι που να ξεχώρισε ή να μου κέντρισε το ενδιάφερον σε αυτήν την ταινία. Οι ερμηνείες δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά για να σε αγγίξει μία ερμηνεία ένος ηθοποιού, πρέπει να του δωθεί και το κατάλληλο σενάριο, οπότε δεν πιστεύω πως θα μπορούσαν να παίξουν καλύτερα οι ηθοποιοί. Ωστόσο, αυτό που διαφέρει στο Body of Lies, είναι ότι για το casting και το budget του, έπεσε απογοητευτικά έξω από τα αναμενόμενα ! Να μου πεις είναι η πρώτη ή η τελευταία ταινία που πέφτει έξω ?!

6/10

Body of Lies (2008) on IMDb

9 σχόλια:

  1. συμφωνω. μια καλη ταινια που την βλεπεις ευχαριστα με 2 τεραστιους ηθοποιους, αλλα δε σε ξετρελαινει.7/10 και απο μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά όχι και ηθοποιάρα ο Russel Crowe,2-3 ταινίες καλές έχει κάνει.Από εκεί και πέρα μετριότητες είναι όλες του.

    Και βαθμολογία 7.1 στο IMDB είναι ιδιαιτέρος καλή,δηλαδή μιλάμε για αρκετά άνω του μετρίου ταινίες.Βέβαια οκ το IMDB δεν είναι και ο καλύτερος κριτής για ταινίες

    Κατά τα άλλα ωραίο αρθράκι παιδιά,περιμένουμε περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Challenge Accepted:

    -4 ταινιες του που πηραν Oscar
    http://www.imdb.com/title/tt0311113/
    http://www.imdb.com/title/tt0119488/
    http://www.imdb.com/title/tt0268978/
    http://www.imdb.com/title/tt0172495/

    -4 ταινιες του προτεινομενες για Oscar
    http://www.imdb.com/title/tt0352248/
    http://www.imdb.com/title/tt0381849/
    http://www.imdb.com/title/tt0140352/
    http://www.imdb.com/title/tt0765429/

    -Το Les Misérables που έχει παίξει εξωτερικό και είναι προτεινόμενο για 4 χρυσες σφαίρες και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα είναι και για Oscar
    http://www.imdb.com/title/tt1707386/

    -Coming Soon πολλα υποσχόμενες
    http://www.imdb.com/title/tt0770828/
    http://www.imdb.com/title/tt1959490/

    Well, με αυτήν την πορεία έγω τον χαρακτηρίζω θρύλο χωρίς δεύτερη σκέψη.
    Ναι, έχει κάνει πολλές μέτριες ταινίες, αλλά έχει κάνει και πολλές πολύ καλές, όπως και 3-4 TOP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε οτι αρκετοί οσκαρικοί ηθοποιοί έχουν κάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και ταινιές οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν μέτριες,ίσως και κακές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ,δηλαδή εσύ ότι ταινία έχει προταθεί για Oscar οποιοδήποτε Oscar την βαφτίζεις αυτομάτως καλή?Δηλαδή επειδή το 3:10 to Yuma είχε καλή μουσική(εξού και τα oscar nominations προς αυτή την κατηγορία) την κάνει καλή ταινία και κάνει τον Russel Crowe καλό ηθοποιό?

    Ο Russel Crowe έχει κάνει 3 καλές ταινίες,το L.A Confintential,τον Μονομάχο άντε και το A Beautiful Mind. Ακροβατεί από εκεί και πέρα στην μετριότητα!

    Ας δούμε π.χ τον Brad Pitt που δεν έχει πάρει Oscar.Έχει παίξει σε Fight Club,Seven,12 Πίθηκοι,The Snatch,Babel που είναι όλες ταινιάρες και παίζει και απίστευτα πιο δύσκολους ρόλους από έναν αιμοδιψή wannabe freedom ψώνιο Μονομάχο που πήρε και Oscar. Και σου απαριθμώ μόνο τις ταινιάρες του(κατ'εμέ πάντα),δεν σου βάζω καν μέσα Benjamin Button,Inglourius Basterds,The Assassinations of Jesse James,A River Runs Through It,Moneyball που όλες θεωρούνται καλές ταινίες(δεν τις έχω δει όλες μπορώ να ομολογήσω).Ναι έχει παίξει και σε πίπες,βλέπει Mr&Ms Smith αλλά ΟΚ με τέτοια καριέρα του το συγχωρώ.

    Από την άλλη όταν ένας οσκαρικός ηθοποιός παίζει σε 1000 πίπες και σε 3 καλές ταινίες ε όχι δεν είναι θρύλος,συγνώμη.Και ένα Όσκαρ δεν σημαίνει αυτόματα καλός ηθοποιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμενα με αρεσουν και οι 2 ηθοποιοι πολυ αλλα προτιμω τον Pitt.Εχει παιξει πολυ καλα σε ολες τις ταινιες που αναφερθηκαν.Και οσο για τα οσκαρ συμφωνω ,μερικες φορες γινονται περιεργα πραγματα απο πισω, για αυτο και πολυ καλοι ηθοποιοι δεν εχουν κερδισει καποιο.Απο την αλλοι καποιοι ηθοποιοι κερδιζουν οσκαρ χωρις να το αξιζουν(δεν αναφερομαι στο crowe).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ στο ότι ο Brad Pitt είναι ηθοποιάρα και έχει κάνει ταινιάρες και είναι πραγματικά άδικο που δεν έχει πάρει ακόμα Oscar, αλλά και αυτός, όπως και σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί, έχει κάνει πολλές μετριότητες. Έχει κάνει σύνολο κοντά στις 60 ταινίες, από τις οποιές έχει καμιά δεκαριά πολύ καλές και 3-4 TOP. Το ίδιο και Russel Crow. Αμα μπω στην διαδικασία να τους συγκρίνω, όντως ο Pitt έχει κάνει πιο πολλές καλές ταινίες και ίσως έχει παίξει και πιο δύσκολους ρόλους. Ωστόσο αυτό δεν ανερεί ότι ο Crow είναι πολύ καλός ηθοποιός.

    Ο λόγος που σου δείχνω τις Oscarικές του ταινίες, είναι διότι τα Oscar είναι ο πιο αντικειμενικός τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να κρίνεις αν μία ταινία είναι καλή ή όχι. Δεν λέω ότι τα Oscar είναι πάντα δίκαια και σύμφωνα με την κοινή γνώμη, αλλά αντιπροσωπεύουν μεγάλο κομμάτι της. Ο καθένας έχει τα δικά του γούστα και τους δικούς του αγαπημένους ηθοποιούς και ταινίες, κάτι το οποίο κάνει τις απόψεις του καθενός τελείως υποκειμενικές. Π.χ μπορεί να δω μία ταινία που στο imdb να έχει 7-8 και εγώ προσωπικά να την θεωρώ αδικημένη ή να δω μία άλλη με 8-9 που να την θεωρήσω υπερεκτιμημένη. Όπως, ακόμα είναι πολλές οι ταινίες που με μικρές βαθμολογίες έχουν σαρώσει τα Oscar και άλλες με μεγάλες που δεν έχουν πάρει τίποτα, έστω λόγω μεγάλου ανταγωνισμού την ίδια χρονιά.
    Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι η απόψη του καθενός για μία ταινία ή έναν ηθοποιό και ακόμα και οι βαθμολογίες στο imdb είναι κάτι τελείως υποκειμενικό ! Τα Oscar, που θεωρούνται το μεγαλύτερο βραβείο που μπορεί να πάρει μία ταινία, πιστεύω ότι είναι ίσως ο μόνος αντικειμενικός τρόπος για να κρίνεις έναν ηθοποιό ή μία ταινία. Άμα μπορείς να μου παραθέσεις κάποιον άλλον πιο αντικειμενικό τρόπο για να κρίνεις έναν ηθοποιό, πέρα από τις βραβεύσεις του, περιμένω να τον ακούσω.

    Όσο για τον Russel Crow, απ'όσο καταλαβαίνω δεν τον συμπαθείς και πολύ, ωστόσο αυτό δεν ανερεί ότι είναι τεράστιος ηθοποιός. Εγώ προσωπικά, αν είχα δει μόνο το Gladiator και το A Beautiful Mind θα μου ήταν αρκετό να τον εξυμνήσω και ας είχε κάνει και άλλες 150 χάλια ταινίες. Όταν ένας ηθοποιός σε αγγίξει με μία ερμηνεία του, δεν πάει να είναι όλες οι υπόλοιπες του χάλια, αυτές οι 2-3 ερμηνείες θα σου μείνουν χαραγμένες και εγώ το θεωρώ αρκετό για να χαρακτηρίσω έναν ηθοποιό θρύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχίκα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...Το IMDB είναι για τον πούτσο.Έχω δει ταινίες που πήραν 9 και ήταν πατάτες και έχω δει ταινίες με 6 που ήταν διαμάντια.Επειδή μπορεί να μπει ο κάθε παπάρας και να ψηφίσει δεν υπάρχουν κάποια αξιολογικά κριτήρια. Το ότι έχει γίνει ένα σημείο αναφοράς είναι γεγονός,και σίγουρα μία ταινία που είναι βαθμολογημένη υψηλά θα έχει και καλά

    Τώρα τα Oscar δεν φτάνουν καν κοντά στο να δείξουν την αντικειμενική αξία μιάς ταινίας.Είναι απλά ένας ωραίος θεσμός για να προβληθούν ταινίες και μια ωραία γιορτή της βιομηχανίας του Hollywood.Το μεγαλύτερο βραβείο για μια ταινία είναι ο Χρυσός Φοίνικας,αν και πάλι μπορούν να υπάρξουν αμβισβητίσεις ακόμα και για αυτόν. Φυσικά μία ταινία τιμημένη με ένα Oscar είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο,αλλά όχι επειδή πήρε Όσκαρ καλύτερων σκηνικών να γίνεται και καλή ταινία στο σύνολό της(όπως αρκετές από αυτές που έβαλες στην λίστα του Crowe) ή ότι οι ηθοποιοί που παίζαν ήταν καλοί.

    Τώρα για την υποκειμενικότητα είναι πολύ σωστά αυτά που λες και δύσκολα θα μπορέσω να σε πείσω οτί αντικειμενικά ο Russel Crow είναι ένας μέτριος ηθόποιος.Ναι στον Gladiator μου άρεσε,ακόμα και στο Beautiful Mind ήταν καλός αν και υπερβολικά επαναλαμβανόμενος.Από εκεί και πέρα δεν έχει κάτι να μου δείξει.Δεν είναι ότι δεν τον συμπαθώ ή τον αντιπαθώ,απλά ΔΕΝ έχει κάτι που να τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.To ότι ήταν ΜΙΑ χρονιά ανώτερος από τους άλλους(σύμφωνα πάντα με τα Oscar) δεν τον κάνει καλό ηθοποιό

    Και για να δεις πόσο τυχαίο είναι το ποιός άντρας θα βραβευτεί με Oscar σκέψου ότι Oscar έχει πάρει μέχρι και ο...Nicolas Cage!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως εμπιστοσύνη πάει έξω από το παράθυρο στο χρόνο του πολέμου; Είναι το ερώτημα, το κοινό μπορεί να συλλογιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της ταινίας, όπου φαίνεται ότι ακόμη και εκείνοι στην ίδια ομάδα δεν δουλεύουν πάντα προς το καλύτερο συμφέρον του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή