12 Ιαν 2013

Russell Crowe


Με αφορμή μία συζήτηση με έναν αναγνώστη στο ποστ για το Body of Lies σκέφτηκα να κάνω ένα mini-αφιέρωμα σε έναν από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς, τον Russell Crowe.

Γεννημένος το 1964, ο πρώτος του ρόλος ήταν σε μία τηλεοπτική σειρά, το Spyforce 1972, όταν ακόμα ήταν παιδί. Στην συνέχεια ακολούθησαν αρκετές, κατά κοινή ομολογία, μέτριες ταινίες, μέχρι την πρώτη του ουσιαστικά μεγάλη επιτυχία, που ήρθε το 1997 με την ταινία "L.A. Confidential", η οποία κέρδισε 2 Oscar και ήταν υποψήφια για άλλα 7 ! Από εκείνη την στιγμή θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Russell Crowe ανέβασε τον πήχη, παίζοντας σε ολοένα και καλύτερες ταινίες, με την απόλυτη επιτυχία να έρχεται το 2000 με την ταινία "Gladiator", για την οποία βραβεύτηκε με το Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου ! Η πορεία του συνεχίστηκε με επιτυχία, συμμετέχοντας σε αρκετές ακόμα ταινίες υποψήφιες και νικήτριες Oscar, από τις οποίες το "A Beautiful Mind" πραγματικά ξεχωρίζει !


Ο ίδιος έχει κερδίσει μία φορά το Oscar για την ταινία "Gladiator" και ήταν άλλες 2 φορές προτεινόμενος για το "A Beautiful Mind" και το "The Insider".

Ταινίες βραβευμένες με Oscar:
L.A. Confidential 1997 : http://www.imdb.com/title/tt0119488/
A Beautiful Mind 2001 : http://www.imdb.com/title/tt0268978/
Master and Commander: The Far Side of the World 2003: http://www.imdb.com/title/tt0311113/

Ταινίες υποψήφιες για Oscar:

Το Les Misérables 2012 που έχει παίξει εξωτερικό και είναι προτεινόμενο για 8 Oscar
http://www.imdb.com/title/tt1707386/

Μελλοντικά Διαμάντια:

Όποιος δεν έχει δει το "Gladiator" και το "A Beautiful Mind", πρέπει πραγματικά να τις δει και τις 2 χτες!
Τις θεωρώ τις 2 καλύτερες ταινίες του και 2 απ'τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου.
Το χαρακτηριστικό του βλέμα, με τα μάτια στραμένα προς τα κάτω και την χαώδη έκφραση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, είναι αυτό που στιγματίζει τον Russell Crowe !

1 σχόλιο:

  1. Δες φάτσα που έγινε και ηθοποιός.Το καλύτερο πράγμα στον Crowe είναι ένα επεισόδιο South Park που είναι προς τιμήν του.Πραγματικά άφθονο γέλιο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή