25 Οκτ 2013

Mystic River (2003)



Η ταινία έχει να κάνει με τις ζωές τριών φίλων τον Σον, τον Ντέιβ και τον Τζίμι οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ζωές και βρίσκονται σπάνια λόγω των υποχρεώσεων της καθημερινότητας. Μετά από 25 χρόνια συναντιούνται λόγω της δολοφονίας της κόρης του Τζίμι (Sean Pen) o οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει τον δολοφόνο της κόρης του, ζητώντας τη βοήθεια του Σον που είναι αστυνομικός.



Αυτή η ταινία σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αστυνομικές που περιτριγυρίζονται από ένα φόνο, θέλει να μας τονίσει στο έπακρο τα συναισθήματα και τα χαρακτηριστικά αυτών των τριών ανθρώπων. Πλέον πρέπει να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον σαν ενήλικα λάθη, αφού με το πέρασμα του χρόνου όλη  η παιδική αθωότητα χάνεται.

Ο Tim Robbins που υποδύεται τον Σον και είναι ο βασικός ύποπτος, καταφέρνει με το βλέμμα του από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας, να μας κάνει να νιώσουμε το συναίσθημα του χαρακτήρα του. Από την άλλη, ο Sean Pen νιώθει την οργή και τη δίψα για εκδίκηση σε κάθε πόρο του κορμιού του και αυτό είναι φανερό. Ο Kevin Bacon προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση και να κρατήσει το "ποτάμι" ήρεμο. Το ενδιαφέρον είναι αμείωτο από την αρχή της ταινίας και οι Sean Pen και Tim Robbins δικαίως πήραν όσκαρ ά και β ανδρικού αντίστοιχα, παίζοντας υπέροχα τον ρόλο τους. Η ένταση, η αγωνία και η διαφορετικότητα των χαρακτήρων των πρωταγωνιστών απογειώνουν την ταινία του Clint Eastwood ο οποίος άφησε για άλλη μια φορά το στίγμα του στην μεγάλη οθόνη.
8/10

http://www.youtube.com/watch?v=nmiA24jwlbM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου