11 Ιαν 2016

Sleepers (1996)


Μία αναπάντεχα καλή ταινία για την ζωή τεσσάρων αγοριών και την στιγμή που στιγμάτισε και κατέστρεψε για πάντα τα παιδικά τους χρόνια.

Μετά από μία φάρσα, η οποία έχει αναπάντεχο αποτέλεσμα, μία πολύ δεμένη παρέα τεσσάρων αγοριών θα οδηγηθεί στο αναμορφωτήριο, όπου θα κακοποιηθούν και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα.


10 χρόνια μετά, θα τους δοθεί η ευκαιρία για εκδίκηση...

Βλέποντας το cast, γίνεται ευδιάκριτη η παρουσία, μεταξύ άλλων, ηθοποιών που συνδυαστικά, προκαλούν ίλιγγο στον θεατή. Robert De Niro, Brad Pitt, Dustin Hoffman και Kevin Bacon δεν έχουν απλά τα ονόματα, αλλά δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες, σε ρόλους που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους.


Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Lorenzo Carcaterra, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της ταινίας. Παρότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία, με βάση προσωπικές του εμπειρίες, το κράτος της Αμερικής έχει επίσημα δηλώσει ότι πρόκειται για μυθιστορηματικά γεγονότα. Ωστόσο, ο κόσμος φαίνεται να πιστεύει την ιστορία της ταινίας, μιας και είναι φανερό ότι το κράτος δεν θα επέτρεπε ποτέ να θιχτεί η ακεραιότητα του σοφρονιστικού του συστήματος.

Το Sleepers, έχει ένα πραγματικά εξαιρετικό πρώτο μισό και ένα πολύ δυνατό συναισθηματικά τέλος.
Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους.

Βαθμολογία: 8-8,5/10

Sleepers (1996) on IMDb

2 σχόλια:

  1. DEN 3ERW TI LENE GIA THN JOLIE, O BRAD PIT PANTWS EINAI MIA IDIOFIYA OTAN PAIZEI...KATHWS KAI OLO TO YPOLOIPO CAST!! SE MIA APISTEYTA VANAYSH TAINIA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή