13 Ιαν 2016

Awakenings (1990)


Η ταινία έχει να κάνει με τον Dr Malcolm Sayer, ο οποίος αναλαμβάνει να παρακολουθήσει μια ομάδα ατόμων που έχουν εγκεφαλίτιδα και από τότε μοιάζουν σαν αγάλματα. Στο ρόλο του Dr Malcolm Sayer ο καταπληκτικός Robbin Williams ο οποίος προσπαθεί με την αγάπη του για ζωή και τη θέληση να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, να τους κάνει να νιώσουν για λίγο ζωντανοί.

11 Ιαν 2016

Sleepers (1996)


Μία αναπάντεχα καλή ταινία για την ζωή τεσσάρων αγοριών και την στιγμή που στιγμάτισε και κατέστρεψε για πάντα τα παιδικά τους χρόνια.

9 Ιαν 2016

American History X (1998)


Είναι κάποιες ταινίες που σου μένουν για πάντα βαθιά χαραγμένες στην καρδιά. Δεν μπορείς να εξηγήσεις απόλυτα το γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι ένας περίεργος συνδυασμός συναισθημάτων και καταστάσεων, ένα περίεργο μείγμα προσωπικών εμπειριών και αναμνήσεων. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο το American History X  είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης μου με την έβδομη τέχνη. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

7 Ιαν 2016

12 Angry Men (1957)


Ένα εξαιρετικό σενάριο ξετυλίγεται στην οθόνη μας, στην ταινία "12 Angry Men" του Sidney Lumet, καθώς ένας ένορκος σε μία δίκη για δολοφονία προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους, ότι η κατά τα άλλα πασιφανής υπόθεση, δεν είναι τόσο απλή όσο είχε φανεί στο δικαστήριο.

4 Ιαν 2016

Detachment (2011)


Η ταινία Detachment, με πρωταγωνιστή τον Adrien Brody, έχει να κάνει με την εκπαίδευση και τις διαπροσωπικές σχέσεις σε ένα σχολείο. Ο σκηνοθέτης Tony Kaye μέσα από αυτήν την ταινία στήνει το πορτρέτο ενός καθηγητή μιας κοινωνίας.