28 Δεκ 2018

The Chorus (2004)


Η ταινία The Chorus (Tα παιδιά της χορωδίας) λαμβάνει χώρα το 1948 στη Γαλλία και δείχνει τη ζωή σε ένα οικοτροφείο που επικρατεί αποσύνδεση, κρίση ηθών και σε ένα γενικό πλαίσιο μια μιζέρια από πλευράς των παιδιών. Τα παιδιά είναι απροσάρμοστα και απείθαρχα και οι βίαιες πράξεις είναι συνήθες φαινόμενο. Ένα άλλο στοιχείο της ταινίας που κάνει ακόμα πιο εκρηκτική την κατάσταση είναι ο αυταρχικός διευθυντής, που τιμωρεί χωρίς δεύτερη σκέψη τους μαθητές.

12 Δεκ 2018

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)


Η ταινία The Boy in the Striped Pyjamas, που είναι βασισμένη σε βιβλίο, έχει να κάνει με την φιλία ενός μικρού παιδιού του Bruno με πατέρα έναν γερμανό στρατηγό και ένα παιδί εβραικής καταγωγής σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τα δύο μικρά παιδία παίζουν πολύ πειστικά και καταφέρνουν να μεταδώσουν τα συναισθήματα τους στο έπακρο. Η πλοκή της ταινίας είναι άρτια και η έκβαση αυτής της αθώας παιδικής φιλίας κρέμεται από μια κλωστή.

5 Δεκ 2018

Serpico (1973)


Ο Sidney Loumet 16 χρόνια μετά το αριστουργηματικό 12 Angry Men καταπιάνεται με τη ζωή του αστυνομικού Frank Serpico και τη διαφθορά που επικρατούσε εκεινή την εποχή στον αστυνομικό κύκλο της Αμερικής. Ο Sidney Loumet από την αρχή της ταινίας μας δείχνει με τον πιο παραστατικό τρόπο για το τι θα ακολουθήσει και παρουσιάζει με μαεστρικό τρόπο τον ιδιόμορφο χαρακτήρα του Frank Serpico που ενσαρκώνει ο τεράστιος Al Pacino.

29 Νοε 2018

Stand by Me (1986)


Η ταινία Stand by Me είναι σε σκηνοθεσία Rob Reiner και αποτελεί μεταφορά διάσημης νουβέλας του Stephen King. Διαδραματίζεται τη ζωή τεσσάρων αγοριών και τη περιπέτεια που βιώνουν προσπαθώντας να ανακαλύψουν τις αιτίες δολοφονίας ενός ατόμου κόντα στις ράγες του τρένου. Η ταινία συνδυάζει το μυστήριο με την περιπέτεια των μικρών ηρώων αρμονικά με εύστοχες παρεμβολές συζητήσεων και ανησυχιών καθ΄όλη τη διάρκεια της.

20 Νοε 2018

In the mood for love (2000)


Η ταινία in the mood for love του καταπληκτικού Kar-wai Wong έχει να κάνει με τη ζωή δύο γειτόνων και τον ιδιαίτερο δεσμό που αναπτύσεται μεταξύ τους. Αυτόν τον πλατωνικό δεσμό τον παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο σκηνοθέτης, συνδυάζοντας το με αργές σκηνές εσωτερικής ενδοσκόπησης και τονίζοντας την τεράστια δύναμη της εικόνας.

19 Νοε 2018

The Guilty (2018)


Η ταινία the guilty έχει να κάνει με έναν αστυνομικό ονόματι Άσγκερ, ο οποίος παρέχει την βοήθεια του από το κέντρο άμεσης δράσης και από την αρχή της ταινίας καταλαβαίνεις πως ο πρωταγωνιστής θα είναι το επίκεντρο. Ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να λύσει μια υπόθεση μόνο με τη δύναμη του λόγου και την πειθώ, σε ένα κλειστοφοβικό κινηματογραφικό εγχείρημα που στην συγκεκριμένη περίπτωση καθηλώνει.