20 Ιουλ 2017

Big Fish (2003)


Η ταινία Big Fish έχει να κάνει με τις σχέσεις πατέρα και υιού, συνδυάζοντας αλληγορίες για τη ζωή με στοιχεία φανταστικά με πολύ εύστοχο τρόπο.Ο Tim Burton καταφέρνει από την αρχή της ταινίας να πετύχει μια φανταστική ρεαλιστική απόδοση τονίζοντας τις εικόνες και το νόημα που κρύβουν, καθιστώντας την ιστορία ιδιαίτερη και οικεία.

Ο πατέρας του William ο οποίος είναι ετοιμοθάνατος ήταν πολύ αγαπητός από το κοινωνικό του περίγυρο και στοιχεία που τον διακατείχαν ήταν η παραστατικότητα,η ζωντάνια και η ικανότητα να πλάθει ιστορίες συνδυάζοντας την πραγματικότητα με την φαντασία.Ο Ewan McGregor που παίζει τον υιό είναι καταπληκτικός στο ρόλο του και καταφέρνει να μεταλαμπαδεύσει στους θεατές την εναλλαγή των συναισθημάτων του που αποτυπώνονται στην έκφραση του προσώπου του.

Ο Tim Burton με αυτή τη ταινία διαφοροποιείται από τις κλασσικές του ταινίες με πολύ μεγάλη επιτυχία δείχνοντας πως μπορεί να σταθεί και σε άγνωστα μονοπάτια. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στην ταινία  είναι εύστοχα και το ενδιαφέρον των θεατών για την έκβαση της ιστορίας δεν χάνεται ούτε λεπτό.

Προσωπικά 8/10

Big Fish (2003) on IMDb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου