28 Φεβ 2017

Fences (2016)


Η ταινία Fences διαδραματίζεται τη ζωή μιας οικογένειας έγχρωμων στην Αμερική το 1950 και τη σκιαγράφιση των χαρακτήρων τους, εν μέσω της αντιμετώπισης των προσωπικών δαιμόνων του καθενός.

Ο Troy Maxson (Denzel Washington) είναι ένας παλιός παίχτης baseball, ο οποίος δουλεύει πλέον ως καθαριστής απορριμάτων. Προσπαθεί να ισορροπήσει στην καθημερινότητα του, όντας υπερβολικά περήφανος άνθρωπος, αυταρχικός στα πλαίσια της οικογενειακής συμβίωσης και αυστηρός σε ότι αφορά αποφάσεις που σχετίζονται με το επαγγελματικό μέλλον και τις φιλοδοξίες του παιδιού του. Η γυναίκα του, που είναι στήριγμα του όλα αυτά τα χρόνια δείχνοντας τεράστια υπομονή, υποδύεται με αριστουργηματικό τρόπο η Viola Daves, η οποία με την έκφραση του προσώπου της και την τραγικότητα της κατάστασης που υποδηλώνεται απο αυτήν καθηλώνει το κοινό.

Ο Troy Maxson, επικαλούμενος τα θεία, προσπαθεί να εμβαθύνει στον σκοπό της ύπαρξής του, αφιερώντας πολλές ώρες με τον ίδιο του τον εαυτό. Προσωπικά λάθη του ίδιου αλλάζουν τις λεπτές ισορροπίες στην οικογένεια του και πλέον δεν είναι αποδεκτός απο κανέναν.
Καταπληκτική σκηνοθεσία απο τον Denzel Washington στο 3ο του σκηνοθετικό εγχείρημα που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

Βαθμολογία: 8/10

 Fences
(2016) on IMDb

Το trailer της ταινίας:   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου